Vakantiehuizen in Friesland

Vakantiehuizen in Friesland

Zoek het vakantiehuisje van je dromen

Activiteiten Friesland

Wanneer u een dagje weg wilt in Friesland tijdens uw vakantie heeft u ontzettend veel mogelijkheden! Zowel op het water als op het land kent Friesland leuke uitjes voor een geslaagd dagje weg. Of u nu komt met uw geliefde, gezin, familie of vriendengroep, er is voor iedereen wel iets te doen! Speciaal voor u hebben wij een aantal leuke uitjes op een rij gezet. Ontdek de beste opties voor een dagje weg!

Heerenveen: Skischool Swing

Wanneer u een echte skifanaat bent kunt u absoluut terecht in skischool Swing. Scheurt u graag over de pistes heen? Of heeft u nog wat les nodig? In skischool Swing kunt u zowel zelf skiën als les krijgen. Zo beschikt skischool Swing over drie rolbanen die allemaal in steilte verstelbaar zijn. Bent u een echte boarder, dan heeft u de mogelijk om te snowboarden op de nieuwste skimatten. Al het materiaal is te huur bij de skischool. Daarnaast organiseert skischool Swing dag arrangementen voor diverse doelgroepen. U kunt het skiën en/of snowboarden uitbreiden met een schaatsclinic of een bezoekje aan het Abe Lenstra-stadion in Heerenveen van de eredivisie club SC Heerenveen. Kortom, een activiteit die is geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen! 
www.skischoolswing.nl

Leeuwarden: Karten op de kartbaan!

Wanneer u van karts, piepende banden en snelheid houdt is karten een absolute aanrader! Bezoek de Kartbaan in Leeuwarden, een indoorcircuit van 300 meter lengte waar u dat echte Formule 1-gevoel krijgt! Zoekt u graag de adrenaline kick op? Kartbaan Leeuwarden wordt aangeboden voor bijvoorbeeld: een kinderfeestje, familiedag, vrijgezellenfeest en/of bedrijfsuitje. Naast karten kunt u bij Kartbaan Leeuwarden ook lasergamen, lasersquashen, karaoken en sumoworstelen.
www.kartbaan-leeuwarden.nl

Meerdere locaties in Friesland: Wandelen door Midden-Friesland

Beleef Friesland te voet en stippel uw eigen route uit via de wandelknooppunten dwars door Friesland. Neem de keuze om ontspannen door de natuur te lopen. Of ga voor een wandeling door gezellige dorpjes, de stad, langs platteland, tussen de koeien en de schapen, over het strand of wandel langs het Elfstedenwater. U kunt een wandelkaart kopen in één van de deelnemende winkels of downloaden op de website: www.beleeffriesland.nl/wandelen-door-midden voor handige routes! Wandel uw eigen route en geniet van de stilte, de omgeving, de weidsheid en de cultuur van toen. Daarnaast bepaalt u dus geheel zelf waar en hoelang u loopt.
www.beleeffriesland.nl/wandelen-door-midden

Nabij Sneek (Ysbrechtum): Wijn & Cultuurhoeve Thabor

Neemt u er af en toe wel eens één? Breng dan een bezoek aan de Wijn & Cultuurhoeve nabij Sneek. Geniet van diverse soorten wijn tijdens een wijnproeverij. Daarnaast kunt u een interessante workshop krijgen van de eigenaren van de Hoeve.
www.wijnenencultuurhoevethabor.nl

Ameland: Wadlopen met de Fryske Waedrinners

Ontdek de natuur en ga wadlopen met de Frsyke Waedrinners. Tot aan de knieën loopt u in een prachtig niemandsland waar op het éne moment van de dag schepen varen en het andere moment de wadlopers, u, zijn of haar gang kan gaan. De Fryske Waedrinners verzorgen voornamelijk tochten naar Ameland en de Engelsmanplaat. Fysieke inspanning zal te pas komen, maar vergeet niet om ondertussen te genieten van de prachtige natuur waar u langs zal gaan lopen.
www.wadlopen-in-friesland.nl

Buitenpost: De Kruidhof – Botanische tuin

Altijd al eens een botanische tuin willen bezichtigen? Op een oppervlakte van ruim drie hectare bevindt zich de Kruidhof, de grootste botanische kruidentuin van West-Europa. In de tuin van De Kruidhof bloeien jaarlijks meer dan tweeduizend plantensoorten. Gaat u graag wat meer dingen doen dan alleen de botanische tuin bezichtigen, dan is dat zeker ook mogelijk. Op het terrein van de Kruidhof is namelijk ook het IJstijdenmuseum te vinden. Er is tevens een kinderspeeltuin aanwezig mocht u met uw kinderen zijn. Uw kinderen hoeven zich hier geen moment te vervelen. Daarnaast kunt u in het tuincafé genieten van een kop koffie met gebak. Zo geobsedeerd geraakt door de tuin? Sla uw slag en koop diverse planten en kruiden van de eigen kwekerij!
www.dekruidhof.nl

Ameland: Cultuurhistorisch Museum Sorgdrager

Graag een beetje cultuur proeven van Friesland? Breng dan een bezoek aan het Cultuurhistorisch Museum: Sorgdrager. U zult hier ontdekken hoe Ameland in de vroegere tijden was, en hoe het nu is. Het museum is gebouwd in een voormalige commandeurswoning, waar vroeger de kapitein woonde. Tevens bevinden zich er historische voorwerpen in het museum.
www.amelandermusea.nl

Leeuwarden: Aqua Zoo Friesland

Bent u een echte waterdierliefhebber? Breng dan een bezoek aan Aqua Zoo! Denk aan pinguïns en walrussen daarnaast leven er ook waterbewoners zoals, zeehonden, dolfijnen et cetera. Daarnaast zijn er ook dieren die op het land wonen, die u van een kleine afstand kunt bewonderen. Er lopen bijvoorbeeld wallaby’s en ringstaartmaki’s rond op het park. Schrik niet, ze lopen zo voor uw voeten langs.
www.frieslandzoo.nl

Ten zuiden van Bergum – Suameer (Sumar): Zwemparadijs Jonas en de Walvis

Bent u met uw kinderen op vakantie? Dan biedt ‘Zwemparadijs Jonas en de Walvis’ gegarandeerd een dag vol waterplezier. Dit zwembad is geheel op kinderen ingericht en uw kinderen hoeven zich dus geen enkel moment te vervelen. Het zwemparadijs biedt diverse faciliteiten, zo is er een waterspeeltuin, een glijbaan, enkele luchtkussens en diverse speeltoetsen. Op deze manier kunnen kinderen lekker zwemmen, maar ook klauteren, springen, klimmen en spelen. Kortom, beleef een geweldige dag in dit zwemparadijs voor uw kinderen! 
www.jonasendewalvis.nl

Ameland: Aero Service – Parachutespringen uit een vliegtuig

Altijd al van het extreme geweest en wilt u dit een keer uiten? Breng dan een bezoek aan Aero Service en geef uzelf die zeldzame adrenaline kick die u zoekt! Stap in het in het vliegtuig en spring vervolgens met uw parachute uit het vliegtuig. Voel de adrenaline die door uw lichaam giert en geniet (ondertussen) van het prachtige uitzicht. Zo’n uitzicht heeft u nog nooit eerder gezien.
www.ameland-rondvluchten.nl

Ruim 15 jaar ervaring

Vakantiehuis boeken met S.G.R. garantie

Meer dan 3.500 vakantiehuizen

Deskundige klantenservice +31 (0)521 - 587 300