Vakantiehuizen in Friesland

Vakantiehuizen in Friesland

Zoek het vakantiehuisje van je dromen

Vakantie Friesland

Houdt u van rust, natuur, wandelen, fietsen of sportieve activiteiten, dan doet u dit vanuit één van onze vakantiehuizen in Friesland. Er is voor elk wat wils en niemand hoeft zich dan ook te vervelen. Daarnaast heeft Friesland een prachtig landschap en beschikt de provincie over veel water.

Een vakantiehuis in Friesland huren

In één van onze vakantiehuizen in Friesland bent u gegarandeerd van een optimale vakantie. Tijdens uw vakantie in Friesland kunt u genieten van rust en ruimte. De vakantiehuizen in Friesland zijn veelal landelijk gelegen en bevinden zich vlak bij het bos. Daarnaast kunt u varen over de Friese meren, zoals het Sneekermeer, het Tjeukemeer en het meer de Fluessen. Geniet van de rust en de natuur in het bijna 2.300 ha grote laagveenmoeras De Alde Feanen. Tijdens een wandeling komt u een divers landschap tegen bestaande uit meren, rietlanden en moerasbossen. 

Mocht u met uw vriendengroep of met uw familie zijn, dan bieden wij ook groepsaccommodaties aan in Friesland. Onze groepsaccommodaties in Friesland bieden u veel ruimte en comfort en zijn de perfecte keuze als u met een groep bent. Ontspan of wees actief, maar geniet vooral van uw vakantie in Friesland vanuit uw vakantiehuis. Uw ideale vakantiehuis bepaalt u geheel zelf! Zo kunt u kiezen voor een vakantiehuis aan het water, bij bos of met sauna. Kortom, meer dan genoeg opties om tot uw perfecte vakantie te komen.

De Friese steden

De Friese steden zijn zeker een bezoek waard tijdens uw vakantie in Friesland. Mocht u een watersporter zijn dan is Sneek een geschikte plaats. Bij Sneek bevindt zich het Sneekermeer. Daarnaast worden er in Sneek diverse evenementen op het gebied van water georganiseerd. Het grootste evenement hiervan is de Sneekweek. Eén groot feest met onder andere water, boten, bands, DJ’S, et cetera. Natuurlijk is het ook voor de non watersporters een leuke stad om een bezoekje aan te brengen. Zo kunt u in Sneek een wandeling langs de grachten maken of gewoon lekker door het winkelcentra lopen en genieten van uw tijd. Kortom, in Sneek is meer dan genoeg te doen.  

Mocht u van uitstapjes houden dan is Franeker de locatie. Zo kunt u naar het Koninklijk Eise Eisinga Planetarium gaan, het oudste werkende planetarium van de wereld. Daarnaast bevindt zich in de binnenstad historische panden zoals het stadhuis, het Korendragershuisje, de Martinikerk, en Museum Martena. In Museum Martena kunt u de geschiedenis van deze historische elfstedenstad ontdekken.

Tevens kunt u een bezoek brengen aan de hoofdstad van Friesland, het gezellige Leeuwarden. Schuif aan op het terras en geniet van een hapje met een drankje. Daarnaast kunt u naar Heerenveen rijden om bijvoorbeeld het stadion van de eredivisie club SC Heerenveen te spotten.

Waddeneilanden en Haven- en vissersplaats

U kunt een bezoek brengen aan verschillende Friese Waddeneilanden. Maak een wandeling over het strand of door de duinen. Fiets door het bos of langs het wad en stop ondertussen om te genieten van het uitzicht vanaf een pier. Geniet van een drankje bij één van de strandtenten of bezoek een gezellig restaurant in het dorp. Neem bijvoorbeeld Harlingen als voorbeeld, een échte mooie havenstad waar u kunt genieten van het water, de boten en vis. Vanuit Harlingen kunt u met de veerboot richting Terschelling en Vlieland waardoor de stad altijd actief en gezellig is. Wanneer u een echte haven- en vissersplaats wilt bezoeken, kunt u naar Makkum gaan. Wandel door de haven en bezichtig van kleine plezierbootjes tot grote vissersboten. Daarnaast zijn er vele visrestaurants waar u lekker een vers gevangen vis kunt eten.

Kaatsen

Daarnaast is kaatsen een unieke sport binnen Friesland. Een sport dat van de Friezen zelf is, waar ze trots op zijn. De sport kaatsen is in het kort gezegd tennis met je hand. Zo wordt er in augustus op het bekendste kaatsveld van Nederland, “het Sjûkelân” de belangrijkste wedstrijd van het kaatsen gehouden.

Friesland is de perfecte bestemming omdat het een paradijs is voor watersporters en het bijzondere steden heeft. Daarnaast beschikt Friesland over vele prachtige natuurgebieden.

Ruim 15 jaar ervaring

Vakantiehuis boeken met S.G.R. garantie

Meer dan 3.500 vakantiehuizen

Deskundige klantenservice +31 (0)521 - 587 300